beeldende kunst, performance

Broodroosterhelm

De broodroosterhelm heeft in de afgelopen eeuw een turbulente ontwikkeling doorgemaakt. De Spullenmannen geven in een modeshow en een tentoonstelling een overzicht van deze kleurrijke geschiedenis.
In een spetterende modeshow wordt door modellen op de catwalk een overzicht gegeven van de kleurrijke geschiedenis van de broodroosterhelm, van experimentele functionele helmen uit de beginperiode, via extravagante ontwerpen uit de jaren zestig tot de designhelmen van het afgelopen decennium. Als klap op de vuurpijl worden de nieuwste ontwerpen broodroosterhelmen van jonge veel belovende ontwerpers getoond. Voor fashionwatchers en andere geïnteresseerden een unieke gelegenheid om kennis te maken met de trend voor de komende zomer!

Naast de broodroosterhelmenshow organiseren de Spullenmannen op willekeurige lokaties een tijdelijke tentoonstelling van de broodroosterhelm in de 20e eeuw. Het publiek wandelt langs een aantal fraai vormgegeven en tentoongestelde broodroosterhelmen. Via een persoonlijke geluidsinstallatie (in de vorm van een broodroosterhelm) krijgt men tekst en uitleg over de achtergrond van de verschillende helmen.

credits

ideeDick Cools
uitvoeringDick Cools, Jelle de Bruijn, Harmen Zijp, Robbert Kamphuis

iets anders

Deze voorstelling wordt niet langer gespeeld.